2013. február 8., péntek

Lasagne LÓHÚSBÓL!

2013-at írunk és nem a világ "rosszabbik" felén tört ki a botrány, miszerint a Findus cég lasagna-jában lóhús van a közölt marhahús helyett. A terméket egy francia cég gyártja, a Comigel és a Tesco illetve az Aldi polcain találkozhatsz vele.

A brit élelmiszeripari hatóság megállapította, hogy MINDEN termékben legalább 60%-ban, de egyes termékekben 100%-ban is bizonyítható, hogy marhahús helyett lóhúsból készültek.
Miért baj ez?
Egyrészt van, akik undorodik a lóhústól és persze az is igaz, hogy ha valamire marhahús van írva, akkor abban marha hús legyen. De nem ez a baj.
A lótenyésztés technológiája más, mint az emberi fogyasztásra szánt marhatenyésztésé, így a lovakat olyan anyagokkal is etetik, amik az emberi szervezetbe jutva károkat okozhatnak.
Mindenesetre, ha szoktál dobozos lasagna-t vásárolni, NÉZD MEG a dobozon, hogy ne FINDUS legyen. És ha már erről van szó, a Comigel cég termékei is kerülendőek, ezekkel is szép számban találkozhatunk itt-ott.
 
Miért techshit ez?
Hát azért, mert az ember 2013-ban nem számít arra, hogy nyugati országokban, vezető élelmiszeripari cégek ilyet csinálnak.
Ha hasznosnak tartod ezt az információt, oszd meg az ismerőseiddel is, nehogy elkezdjenek nyeríteni véletlenül...
(És ne feledd, ha tőlem hallottál erről először...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése