2014. október 9., csütörtök

Nem jó, ha feláll!

A férfi ember élete már csak ilyen. Jobban szereti, ha áll, aminek állnia kell. Na de mi van, ha amit állva szeretünk, az fekve a jobb? Sőt, csak úgy jó igazán?
A történet egyszerű. Újra előfizettem a Google Play Zene szolgáltatásra, amelynek ugyebár az a lényege, hogy az ember az interneten fellelhető zenék között korlátlanul böngészhet. Van sok ilyen, de most egy darabig a Spotify-t próbálgattam, nameg volt egy gyenge próbálkozásom a Deezerrel, de ezt inkább hagyjuk is. Röviden annyit a Deezerről, hogy si-ral-mas.
A Spotify viszont nem lenne rossz, ha nem lenne a mobilos alkalmazásban annyi bug. Például az, hogy az EDGE kapcsolatnál kiírja, hogy offline vagyok. Neki tehát az EDGE nem internetkapcsolat. Igaz, hogy minden megy, közben levelezgetek és Facebookon simán csetelek, de szerinte offline vagyok...
Anyád az offline, az a betárcsázós, az!
Azt még el-elviselem, hogy alig van fenn pár olyan zene, ami nekem kellene, merthogy lehetséges, hogy az én zenei ízlésemmel van a baj. Azt is elviselem valahogy, hogy Uhrin Benedek minőségben jópár faszfej feltette az ismert számok satnya változatát és amikor rákeresel például arra, hogy "Life is life", akkor nem az Opus jön fel találatra, hanem valami szutyok. Merthogy fenn van a "Life is life" a Spotify-on? Fenn! Hogyrohaggyommegazösszestetü! És az a szép, hogy egész nagy meghallgatási számok szerepelnek ezek mellett a szutykok mellett. Lehet, hogy velem van a baj, hogy ha a "lájfiszlájt" szeretném meghallgatni, akkor nem arra vagyok kíváncsi, ahogyan Uhrin Benedek elénekli, hanem arra, ahogyan az Opus? Ezexerint igen, mert az Anni 80 nevű fos mellett százezres nagyságrendben vannak a meghallgatások. Tömegpusztító fegyvernek is alkalmas.
És ezeket a fosokat még csak ki sem lehet szűrni, ez az Anni 80 például MINDEN 80-as évek béli számot felénekelt - ha lehet éneklésnek nevezni - és ha nem figyelsz, véletlenül azt indítod el az eredeti helyett. Na kössssssz! Nemmmmmmmm!
De ezért még nem hagynám ott a Spotify-t. Az utolsó csepp a betelt pohár falán az volt, amit elébb írtam, hogy vidáman netezgetek, erre azt írja ki, hogy offline vagyok. Úgyhogy visszatérek a Google Play Zenéhez. Azon legalább a saját zenéimből is fenn van vagy 20.000 azaz húszezer track, így ha valami nincs meg a Google-nek, az megvan nekem. ;)
Nade min vagyok akkor kiakadva és miért is nem áll fel?
Szóval lépnék be a Google Play Zene fiókomba a telefonról és ezt látom:
Azon már meg sem lepődök, hogy a lenti menüsor kitakarja a fél gombot, úgyhogy nyomok rá a fiók hozzáadása gombra. Bejön egy belépő képernyő, amin bekéri a gmail címemet és a jelszavamat. Megadom neki, erre "Hiba a szerverrel való kommunikációban, próbálja később!" Várok vagy egy órát, újra próbálom. Ugyanez.
Na, ekkor eszembe jut, hogy külön alkalmazás-jelszavaim vannak mindenhez, lehet, hogy ez a baja. Csinálok egy jelszót a Google Play Zenének és próbálkozom azzal. Tudjátok, ilyen könnyen megjegeyzhető qqtr ztrt hutz ferts jellegű jelszó. Na, ezzel is hiba van a kommunikációban, próbáljam újra. Megint várok, ugyanez. Eltelik egy fél nap és mégis hiba van a kommunikációban.
Belépek a laptopról, simán megy. Telefonon meg hiba a kommunikációban.
Az első kva anyád itt csúszott ki...
Aztán valahogy véletlenül elfordítom a telefont és elfordul a képernyő és íme:

Abüdösk.....dat! Ahogy rányomok a mailcímemre, máris megy a zene, megvannak a saját számaim.
Gratulálok a Google programozóinak, akiknek még az is problémát okoz, hogy az álló képernyőn meglegyenek ugyanazok a gombok, mint a fekvőképernyőn...

1 megjegyzés:

  1. Ezt nem hiszem el.... fekvő mód kellett neki mert kilógtak a gombok? Ennyi???? Érdekelne ezeknek a programoknak a felbontása... vajon minden vason ezt csinálja??? Hagyományos, szabványos képernyőfelbontásod van? Mert akkor mindent értek... A 4.4 alsó menüsorával nem számoltak... és szabvány képernyőre készítették

    VálaszTörlés