2013. március 12., kedd

Belenagyítanál a GMail üzenetedbe?

Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de engem nagyon idegesít, hogy Android telefonon az alapértelmezett GMail kliensben nem lehet belenagyítani az üzenetbe. Ez azért idegesít leginkább, mert hiába van ÓRIÁS képernyős telefonom, ugyanolyan mikroszkópikus betűkkel jelennek meg az e-mailek és hiába próbálna az ember az ujját húzogatva nagyítani, NEM LEHET.
"Lapzárta után érkezett", hogy a Gmail kliensben, a beállításokon belül, az általános beállításokban van egy fül, miszerint "Üzenet automatikus méretezése Üzenetek zsugorítása a képernyő nagyításához igazodva" és emellé kell betenni egy pipát. Hiába nem az van odaírva, hogy mondjuk "Üzenetek nagyítása ujjmozdulattal", ez az opció jelenti azt, hogy az ember végre bele tud nagyítani az üzenetébe és nem kell szemüveg egy egyszerű email elolvasásához.

Akiknél ez nincs meg, azok sajnos kénytelenek a Gmail kliensben kis betűkkel olvasni, ami kényelmetlen...
 
 
De van megoldás!
Ahogyan az lenni szokott, megálmodtam. Amikor az ember alszik, az agyának az a fele működik, amelyik nappal nem és nekem a jó ötletek sajnos ebben a részben vannak. Többet kellene aludnom...
Nasssssszzzzóóóval:
Ki is mondta azt, hogy Gmail levelezést Android telefonon csak a Gmail kliensnek lehet beállítani? Senki.
Csak mi vesszük alapvetőnek, hogy ha van egy ilyen kliens, akkor használjuk azt. És mekkora hiba ez...
Mert az Android telefonokon van sima e-mail kliens is, ebben tudjuk beállítani a nem Gmailes e-mail címeinket.
És itt jön az ötlet: a Gmaileset is be lehet itt állítani. Aki állított már be levelező programot, az tudja, hogy nem nagy ördöngősség. Javaslom az IMAP beállítást választani, amelyhez a szükséges információkat a Gmail súgójában megtaláljuk. Aki lusta keresgélni, annak íme:
*************************************************************
Beérkező levelek szervere (IMAP) : imap.gmail.com
SSL használata: Igen
Port: 993
Kimenő levelek szervere (SMTP): smtp.gmail.com (hitelesítés használatával)
Hitelesítés használata: Igen
STARTTLS használata: Igen (egyes ügyfélprogramok SSL-ként hivatkoznak rá)
Port: 465 vagy 587
Fióknév: teljes saját e-mail cím (a @gmail.com végződéssel együtt);
E-mail cím: teljes saját e-mail cím (a @gmail.com végződéssel együtt); a
Jelszó: Saját Gmail-jelszava (alkalmazásfüggő jelszavak használóinak kell generálni egy jelszót és azt kell megadni!!!)
**************************************************************
Nem bonyolult. Annyit kell még megtenni, hogy a Gmail fiókunkban, a beállításoknál (fogaskerék), az átirányítás és POP/IMAP fül alatt engedélyezni kell az IMAP alapú hozzáférést. Ha mindent jól csináltunk, akkor a telefon e-mail kliense elkezdi leszedegetni az e-mailjeinket, amelyeknél van egy icike-picike plusz:
BELÉJÜK LEHET NAGYÍTANI!!! Egy sima csippentés tehát a két ujjunkkal és máris látjuk, mit is írtak nekünk:
 
Így aztán az élet szép.
Megjegyzés: a sima e-mail kliens csak ütemezetten, előre beállított időszakonként képes leszedni a leveleinket, azaz NEM push rendszerű. De ez nem is baj. Be lehet neki állítani, hogy NE szedje le az e-maileket automatikusan és így nem generál nekünk felesleges forgalmat. Ehhez az ütemezés beállításaiba kell bemenni és a SOHA opciót kiválasztani. Így a kliens csak akkor szedi le az e-maileket, amikor mi kézzel (manuálisan) rányomunk. Ha tehát az e-mail olvasható a Gmail kliensben, akkor elolvassuk ott, de ha nem, akkor átmegyünk az e-mail kliensbe, lerántjuk a levelet a szerverről gyorsan és ott bele lehet nagyítani.
 
Miért a Techshit rovatban írtam meg ezt?
Szerkesztve:
Eléggé benne vagyok az Androidos világban, de még nekem sem eset le, hogy az a felirat azt jelenti, amire évek óta várok. Akkor egy átlagos, vagy kezdő felhasználó honnan a francból tudja ezt?
Kit kell seggberúgni, amiért félrefordította a koreai feliratot?
Ez is techshit!
Az Android nem mai operációs rendszer és az, hogy még mindig vannak olyan mobil eszközök, amelyeknél nem lehet egy rohadt e-mailbe belenagyítani, egyszerűen SZÉGYEN!!! BOTRÁNY!!!
Igazi techshit...
 
(Ha érdekes és használható volt számodra ez az írás, oszd meg másokkal is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése