2012. március 7., szerda

Eltörölték a térképről...

2010. október 04-én volt az iszapömlés. Kolontáron és pár perccel később Devecserben ezrek élete munkája vált semmivé. A történet ismerős, én magam is sokat írtam róla.
A mai döbbenetem, így 16 hónap múltán az, hogy mennyiben érintette ez a devecseri térképet. Nos, egy képet beszúrok, amelyet az éppen a napokban frissült Naviguide Hungary autóstérképből mentettem ki és amelyre berajzoltam az eltörölt utcákat. Íme:

Nem nagyon kell részleteznem, ugye? Ezek az utcák már nincsenek. Helyükön "park" van, amely valójában egy, az iszaptól megtisztított terület, ahol majd talán évek múlva lesz némi növényzet is. A térképszerkesztők ezt a változást nem vezették még le, gondolom az átmenet miatt, azaz ha valaki még a régi címeket keresi, az találja meg. Azért a Füzes utcába, vagy a Patak utcába ne nagyon akarjunk útvonalat terveztetni manapság, mert ezek az utcák már nincsenek. Ezen a területen csupán egyetlen utca maradt, mégpedig a volt Szent Imre utca, amely az iszapparkon keresztül vezet ki a vasútállomásra. Most utcának nem is nagyon lehetne nevezni, mert házak nincsenek benne. Egy részben elkészült aszfaltcsík, ami átszeli a holdbéli tájat, de csak a folyóig, mert ott elfogyott a lendület.
Természetesen vannak pozitív események is, így például a felépült új településrész, amelyet viszont az új térkép helyesen közöl. Íme:


Nem tudom, hogy Magyarország történetében volt-e valaha ilyen mértékű térkép-átrajzolás, de nem hinném. Ehhez képest nagyon jól lekövették, amihez gratulálni lehet csak. Aki tehát el akar találni az új településrészre, annak mostantól nincs más dolga, minthogy beadja a GPS-nek az új címeket, például a Devecser, Attila Király utcát.
(Arra azért kíváncsi leszek, hogy a konkurencia térképén mikor jelennek ezek az utcák meg...)

2 megjegyzés:

  1. Megjegyzem, hogy az önkormányzattól kértem, kaptam anyagot és ők nem jelezték a megszűnő utcákat. Kolontárról választ sem kaptunk :( Igyekszik az ember, de elég nagy a sár. Vagy az iszap...

    VálaszTörlés
  2. Szeretettel látlak benneteket egy kötetlen kocsikázásra és némi finom ebédre Devecserben. Elmegyünk, bejárjuk, jó lesz. De ha ez nem okés, szívesen bejárom egyedül is, ahogy anno és a változásokat elküldöm Neked.

    VálaszTörlés