2012. április 20., péntek

Diszkó

Hát, akkor a szezont ezennel megnyitottnak nyilvánítom. A mai naptól akkor - ahogyan már évek óta - hajnalban kelünk. Egészen az első őszi fagyokig.
Utánaolvastam. Ez lesz a harmadik évadunk. A harmadik év, amikor MINDEN második-harmadik napon, de szombatonként garantáltan egy szemhunyást nem alszunk úgy hajnali kettőtől.
Akik most olvasnak erről először, azoknak röviden annyit, hogy zárt ablaknál is olyan szintű dob és basszus hallható, amitől nem lehet aludni. Általában hajnali kettő körül kezdődik és el is tart napfelkeltéig.
Az irány egyértelműen beazonosítható, de csak füllel, ugyanis iránymérő műszer nincs. A hatóságoknak legalábbis.
Azt is tudni kell, hogy két éve folytatok kiterjedt levelezést az önkormányzattal és azon kívül, hogy leráznak, gyakorlatilag senki nem segít. A zajügyeletet is kihívtam, műszerrel is mértek és az egyébként tényleg segíteni akaró szakember azt mondta, hogy szerinte is egyértelmű a hangszennyezés, de csinálni semmit nem tud.
Egyrészt egyedül van, másrészt a műszer nem alkalmas irány mérésére.
Úgyhogy egyelőre - így két év után - annyit tudunk, hogy valami dübörög és valamitől nem lehet aludni. Ezt persze műszerek nélkül is tudtuk.
Az egészben az a legelszomorítóbb, hogy semmi esély nincs arra, hogy valaha megoldódjon a dolog. Reménytelen.
Tudom én, hogy ez egy amolyan "white men's problem", azaz mások számára talán nevetséges probléma, de gondolj bele: két éve, hetente legalább háromszor (van, amikor hét napból ötször) nem alszunk. Hétköznap is - például ma is - amikor másnap, illetve aznap reggel menni kell dolgozni és a munkahelyen teljesíteni kell. Koncentrálni. Úgy, hogy aznap éjjel semmit nem aludtál.
Tudom azt is, hogy mások is vannak így ezzel, de ez a probléma teljesen felesleges. Ez a dolog valaki hülyeségének köszönhető, aki valószínűleg úgy alkotta meg egy diszkó szellőzését, hogy hajnalban ki kell nyitni az ablakot. Valakinek, aki évek óta ezt a hibát nem javítja ki és ehelyett a mi életünket teszi tönkre. És ki tudja, még hány emberét, hiszen nem hiszem el, hogy csak minket zavar.
Szóval gondolj bele! Te mit csinálnál? Elköltöznél? Egy ilyen baromság miatt? Otthagynád a lakást, amit egyébként szeretsz? Vagy tűrnél csendesen? Vagy zsörtölődnél, mint én, tehetetlenül?
Te mit csinálnál?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése