2010. augusztus 27., péntek

Ma sem alszunk, megint diszkózunk...

Szokásos téma, megint megy a buli. A héten ez a harmadik éjjel, amikor nincs alvás. Előzmények itt:
http://techshit.blogter.hu/429937/diszko_nem_aszunk
és itt:
http://techshit.blogter.hu/429603/hangerot_igen_iranyt_nem_mernek_a_zajugyeleten
és itt:
http://csodabringa.blogter.hu/418736/disco_disco_disco
Fejlemények:
A XIII. kerület Jegyzője állítólag egy közös éjszakai ellenőrzés megtartását kezdeményezte a III. kerület Jegyzőjénél a "Hajógyári" szigeten működő szórakozóhelyekkel kapcsolatban, ami elől a III. kerület Jegyzője elzárkózott. Miután a XIII. kerület Jegyzője a III. kerületi zajforrásokból származó zajkibocsátással kapcsolatos ügyekben illetékességgel nem rendelkezik, azt javasolják, hogy panaszommal keressem meg a III. kerület Jegyzőjét, szükség esetén pedig felettes szervet is.
Megkerestem:
*************************************************************************************************
"Tisztelt Hölgyem!

A XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal építésügyi osztálya és az önkormányzat által működtetett zajőrség tanácsai alapján fordulok Önhöz.

A segítségét kérem.

Budapesten lakunk, a XIII. kerületben a Gidófalvy Lajos utcai lakótelepen. Bármennyire is valószínűtlen, a 3-4 kilométerre lévő Hajógyári szigeten létesített szórakozóhelyek miatt hetente nagyjából 3-4 alkalommal nem tudunk pihenni, mert a zene éjjel 1 óra környékén olyan hangerőre erősödik fel, hogy csukott ablakon keresztül is felébredünk.

Panaszommal a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatalhoz fordultam, ahol többszöri levélváltás után azt tanácsolták, hogy illetékesség hiányában forduljak Önhöz.

A XIII. kerület zajőrséget működtet, közlésük szerint az általam kifogásolt időpontokban a kerületben zenés szórakozóhely nem működik, ámbár többször mértek a Hajógyári szigeten működő szórakoztató egységnél 40 dB-t is meghaladó szintet. Illetékességük viszont nincs, hogy intézkedjenek az ügyben.

A probléma azért kiemelt, mert ellentétben az úgynevezett "Sziget fesztivállal", ez nagyjából fél éve a hét szinte minden hétköznapján zavarja a pihenésünket, így átlagban 3-4 éjjelen nem alszunk hajnali 1 és 5 óra között. A többi napokon talán azért sikerül aludnunk, mert egyszerűen beájulunk a fáradtságtól.

Már bevett gyakorlatunk az, hogy hiába van nagyon meleg a lakásban, mi zárt ablaknál próbálunk pihenni, de sajnos mostanában ez sem segít, mert a főleg mély hangok, azaz a dübörgés a zárt ablakon is behallatszanak és olyan szintűek, amelyektől a mélyalvó is felébred.

Dolgozó emberek vagyunk, reggelente korán kelünk és egyikünk munkahelyén sem tolerálják a fáradtságot és senkit nem érdekel, hogy aludtunk-e éppen, vagy "diszkóztunk" egész éjjel.

Kérem segítsen!

Nem tudom, mások panasza is eljutott-e Önhöz, de nem gondolom, hogy minket ennyire zavar, a lakótelep többi lakóját viszont nem. Kérem mérjék meg az említett szórakozóhelyek zajkibocsátását és intézkedjenek annak elfogadható szintre csökkentésére.

Részemről bizalommal viseltetek Önök iránt és reménykedem abban, hogy a tönkretett pihenésünket segítenek helyreállítani.
Kérem, értesítsen, ha egyéb teendőim vannak az üggyel kapcsolatban. Szívesen gyűjtök aláírást is a lakótelepen, mert ahogy látom a sorra kigyúló ablakokon, nem csak minket ébresztett fel a szórakozóhely.
Természetesen állok rendelkezésükre, amennyiben akár éjjel egy órakor zajszintet kívánnak mérni a lakásunkban, ugyanis úgysem tudunk aludni.

Tisztelettel:
név, cím, telefonszám"
*****************************************************************************************************
Ha nincs válasz, megyek tovább a Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez.
Kíváncsi leszek...
Kérem, ha olvasta ezt a blogbejegyzést és segíteni akar, küldje tovább a linkjét az ismerőseinek vagy szóljon hozzá a fórumban. Minden jótanácsnak örülök. Hátha a technika ellen a technika segít...
Köszönöm előre is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése