2010. március 19., péntek

Riasztó

Asszem nyitok egy álmatlanság blogot, amibe azokat a bejegyzéseket teszem majd, amiket ilyenkor, éjjel írok. Mert megint nem alszom. A bűnös most egy szutyok autó.

Ennek a balféknek hónapok óta megy a riasztója, tojik rá. Éjjelente négyszer-ötször beindul, kínozni lehetne vele... Mire pont visszaaludnál, nénónénónénó....

Nem tudom, biztos bennem van a hiba, hogy csak engem zavar. A rendőrség letojja, ugyanis "Nem szándékos tevékenység", azaz nem csendháborítás. Így aztán nem is avatkoznak be, nem jönnek ki és nem keresik a tulajdonost. Ezt a 112 közölte velem.

Magyarul le vagyok tojva. Volt már ilyen, egy ÉVIG ment egy Daewo Matiz riasztója, az csak pittyentett minden tíz percben egyet. Maga a rendőr javasolta, hogy írjak rá egy figyelmeztetést, de csak úgy, hogy nem károsítom vele az autót. Na, annál működött, hogy üvegfilccel - ami vízzel lemosható - vagy négyszer-ötször kifestettem, mint a húsvéti tojást.

Persze eleinte próbálkoztam papírfecnivel is, de arról a legtöbben azt hisszük, reklám. Gondolom a tulaj is olvasás nélkül gyűrte össze.

Így aztán az ablak(ok)ra ráírtam gyöngy betűkkel, hogy "Javíttassa meg a riasztót, mert nem tudunk tőle aludni.." Miután semmi reakció, kicsit durvább hangnemben folytattam, de a legdurvább szó itt is a balfék volt... Semmi bameg és semmi anyázás...

Észbekapott, lemosta, megjavíttatta.

Ma este elkezdtem ezt a Renaultot is kifestegetni, ha már úgysem alszom. Remélem észbekap a tulaj és ő is megnézeti a riasztót.

Félreértés ne essék, el tudom fogadni, hogy az embernek nincs éppen pénze, de nem tudom elfogadni, hogy hónapokon keresztül ne legyen egy tízese, amibe egy ilyen bevizsgálás kerül. És azt is előre mondom, hogy soha nem okoznék kárt senki autójában még akkor sem, ha konkrétan hónapok óta tönkreteszi az életünket és minden ismerősöm azt mondja, hogy ő bizony már kiszúrta volna a kerekeit. Én soha, ugyanis nekem is van kocsim, amit nem loptam, hanem évekig fizetgettem - és fizetgetem - a részleteit. Nálunk a kocsi nem eszköz, luxuscikk, legtöbbünknek kemény spórolás eredménye.. Így soha nem tenném tönkre a másét.

Az üvegfilc kulturált, hatásos, bár eléggé sokkoló. Én legalábbis ha meglátnám reggel, hogy széjjel van firkálva a kocsi, biztosan megijednék először. Ezt a részét sajnálom is, de egyszerűen nincs más megoldás. Az üveg aljára természetesen odaírtam, hogy ez a festék vízzel lemosható, így a sokk talán csak eddig tart.

Egyébként már régóta mondom, hogy kellene egy kiegészítő jogszabály az ilyen, a mindennapi életet szétziláló esetekre. Abban kellene szabályozni, hogy a rendőrség igenis KÖTELES biztosítani a nyugalmunkat akár azzal is, hogy a folyamatosan riasztó autót elszállítatja egy hangszigetelt garázsba. Ott aztán vijjoghat és egy szép összeg ellenében a tulaj visszakapja azzal, hogy ennek egy részét visszatérítik, ha igazolja, hogy megjavíttatta a riasztóját. Ha másként nem megy, az ilyen trehány, hányaveti embereket, akik hónapokon keresztül szennyezik a környezetüket, rá kell kényszeríteni a "cselekmény abbahagyására irányuló magatartásra".

Álom, álom, édes álom.

Addig meg maradnak ezek az éjjeli túrák és gerillaakciók.

Na megyek a hálószobába, talán elkussolt végre ez a szutyok és még van 2 óra reggelig...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése