2011. december 16., péntek

Hotmél pont kom

A minap hallottam egy történetet, amelyen én magam azóta is fel-fel röhögök. Gondolom egy bejegyzést megér.
Történt, hogy egy barátomat - aki jártasabb az internet rejtelmeiben - megkérdezte egy ismerőse, mégis miként lehetne neki ingyen e-mail címe. Hogyan kell azt csinálni?
Nos, tanácsként a barátom azt találta mondani, hogy menjen csak be egy könyvtárba, ahol van számítógép és a hotmél pont kom weboldalon ingyenesen regisztrálhat magának egy e-mail címet.
Ennyiben is maradtak, a kérdező pedig annak rendje és módja szerint be is ment egy könyvtárba, ahol - kezdő felhasználó lévén - meg is kérte a könyvtáros kisasszonyt, hogy lehetőleg egy olyan géphez hadd üljön oda, ami közel van és tud kérdezni, ha elakadna.
Így aztán a hölgyike oda is ültette egy olyan géphez, amire jól rálátnak a kolléganőivel.
Az úriember pedig - ahogy azt tanácsolták is neki - be is ütötte a böngészőbe, hogy aszongya (nem röhög!!!):
hotmale.com
Ezt a műveletet nagyjából 30 felugró ablakkal díjazta a weboldal, amelyekben meleg férfiak (hot male) szerették egymást egészen változatos formában. A felugró ablakok természetesen gyorsabban ugráltak fel, mint ahogyan azt az amúgy egérkezelésben sem túl jártas úriember le tudta volna kezelni, úgyhogy fél perc múlva már a könyvtár teljes személyzete azon ügyködött, hogy miként lehetne ezeket a gay videókat valahogy leszedni a képernyőről.
Végül népes rajongótábortól körülvéve maradt a "húzdkiakettőhuszból" megoldás. Az úriember persze próbálta magyarázni, hogy neki ezt a weboldalt úgy ajánlották, ami így utólag felettébb nem vicces és hozzátette még, hogy miként fogja ő mindenféle - a képernyőn pár másodperce látott - aktusokra rákényszeríteni a kedves barátját a saját édesapjával, de ez már nem sokat javított a kialakult helyzeten. Elég az hozzá, hogy nemsokára megértő szemek kereszttüzében hagyta el a könyvtárat, a mögötte becsukódó ajtón azért kihallatszott a magukat addig tartani bíró könyvtáros hölgyek határozott felröhögése.
Másnap kérdőre is vonta a barátomat, hogy miféle homopornó oldalakat ajánlott neki, tette ezt első lendületből, nagy nyilvánosság előtt. Így aztán mégegyszer kiröhögték, amikor  cimbora betűzte neki, hogy ő a hotmél alatt a há, ó, té, emm, a, í, ell -re gondolt és nem a há, ó, té, emm, a, ell, e-re.
A tanulság? Az nincs. Illetve talán annyi, hogy a "Do you speak English?" kérdés megtanulása után talán a második legfontosabb kérdés a "How do you spell it?"...
:)

1 megjegyzés:

  1. Mondjuk ilyenkor azért elővenném a rendszert karbantartó informatikust, hogy legalább valami alap "family-filter" miért nincs a gépen..?
    (azért a legalább félperces spontán hahota garantáltan megvolt nekem is :D )

    VálaszTörlés